This was the eight year when I was photographing the Helsinki Samba Carnaval (the first year was 2003). This year Helsinki Samba Carnaval celebrated it´s 20th anniversary, and all seven samba schools created one big parade together. This was also the second year when I was taking photos for the The Association of Finnish Samba Schools (SSKL), and some of my photos are already used as press photos. Being the official photographer had the benefit that I could move freely in the parade area. I had not any more need to fight about space with other photographers in the best spots 😉
Follow me on Facebook
Follow me on Twitter
My Tweets-
Recent Posts
- New gallery: Império do Papagaio at Kallio Kukkii 2018 Festival
- New gallery: I Love Fashion at I Love Me 2017
- New galleries: Helsinki Samba Carnaval 2017
- New gallery: Império do Papagaio at Kallio Kukkii 2017 Festival
- New gallery: Exhibition of Champions – ISU World Figure Skating Championships 2017
- New gallery: The opening show – ISU World Figure Skating Championships 2017
- New gallery: Fitness Helsinki 2017
- New gallery: Chinese New Year Festival 2017
Links
Categories
Meta
7 Comments
Kamerasi reproaa sen mitä edessä on mutta valokuvia joissa näkyy ajatteleminen ja halua korostaa visuaalisuutta ei ole ollenkaan, miksi?
Amatöörikuvaaminen on pelottavaa katseltavaa, kuvaaja vie kameran tapahtumapaikalle ja kamera ottaa kuvat kun kuvaaja painaa nappia.
Jore, myönnän että nämä sambakuvat ovat todellisuuden reproamista.
Mutta jotta oppisin jotain, niin kerro miten ammattikuvajaa olisi tässä tapahtumassa ottanut 100+ tanssijasta visuaalisuutta korostavat ja aivotoimintaa stimuloivia kuvat? Sellaiset joista tanssijat myös itse pitävät?
Kertominen vaatisi valokuvauksen opettamista.
Kuvan näkemistä ja metaforan merkityksen alleviivaamista. Sommittelun perusteet olisi osattava jotta kertoisit etkä reproaisi.
Yhdessäkään kuvassasi ei ole esimerkiksi kehystystä, etualan liioittelua tai mittakaavavertausta.
Mutta kuten itsekin ymmärrät, ei näitä asioita voi tiivistää mihinkään yksittäiseen vastaukseen.
Minua vaan yksinkertaisesti pelottaa tällaisen kuvaamisen yleistyminen ja valokuvausammatin kuolema turhauttaa.
Kamerat ottavat kuvat, kun kuvaajat vievät ne kuvauspaikalle.
Luulen kyllä jotain sommittelusta tietäväni, mutta myönnän että en näissä kuvissa ole pystynyt sitä soveltamaan. Kun tavoitteenani oli, sambaajien pyynnöstä, dokumentoida kulkue mahdollisimman hyvin (kaikki kulkueen eri osat, paljon eri tanssijoita pukuineen) ja metsästää iloisia ilmeitä, niin valitettavasti taidot eivät enää hienoihin sommitteluihin riittäneet.
Mutta jotta tämä ei jäisi pelkäksi keskusteluksi siitä mitä pitäisi tehdä, niin olisi hyvä nähdä joku paremmin onnistunut galleria, jossa on iso kulkue dokumentoitu (satoja osallistujia, >>10% kuvattu).
Oon samaa mieltä ku Jore, et valokuvaaminen valokuvaamisen takia on lisääntyny. Mennään ulkoiluttamaan sitä megapikseleitä tihkuvaa kameraa ja unohdetaan ajattelu kotiin. Kamerat pienenee ja samassa suhteessa myös aivot. Valokuva on kriisissä aivan kuten elokuvakin.
http://tinyurl.com/3yl9g2x
En täysin ymmärrä mikä vika siinä on että ihmiset valokuvaa valokuvaamisen vuoksi. Olettaisin että ihmiset myös pelaa jalkapalloa jalkapallon vuoksi, purjehtii purjehtimisen vuoksi, sambaa sambaamisen vuoksi,… Eikö se vika ole siinä millaista kuvaa käytetään missäkin?
Kiitos gallerialinkistä.
En aivan ymmärrä ensimmäisen viestin ankaruutta. Uskon, että tilaa on kaiken tasoisille kuvaajille – jotkut kuvaavat lähinnä omaksi ilokseen, toiset vähän laajemmille piireille ja jotkut ammatikseen. En usko, että tosi ammattilaisen tarvitsee olla huolissaan lisäntyyneestä amatööri- tai edes puoliammattilaiskuvauksesta.
Itse asiassa kelvollisten todellisuutta kuvaavien kuvien lisääntyminen voi olla vuosikymmenten päästä varsin kiitettävä asia – ainakin historioitsijoille ja muille dokumentisteille.